De Richtlijn Natuurlijke Hechting

Basis van de Richtlijn

De Richtlijn Natuurlijke Hechting helpt je bewust te worden van je innerlijke leefwereld, vooral op het zenuwstelselniveau.

Emotionele patronen, gevormd in de eerste levensjaren en beïnvloed door omgeving en systemen, bepalen onbewust jouw gedrag en de afstemming met je kind.

Met behulp van zenuwstelsel-bewustzijn te vergroten, door te luisteren naar je lichaam (interoceptie) en onbewuste veiligheids signalen (neuroceptie) op zowel de individuele als systemische lagen te herkennen, leer je deze oude- stresspatronen te herkennen en te doorbreken, je haalt het lichaam úit de overlevingsmodus. Zo ontstaat diepe emotionele basisveiligheid, waarin verbinding en rust vanzelf stromen.

Zenuwstelsel-integratie in het dagelijks ouderschap brengt je terug naar je Natuurlijk leiderschap op de zenuwstelsel-laag, zodat je liefdevol en krachtig aanwezig kunt zijn voor jezelf en je kind.

Als ouder& professional bén jij de regulatie, dit traject helpt je dragen, afstemmen en begeleiden met meer rust, inzicht en precisie. Leer nog beter afstemmen met je (het) kind vanuit het zenuwstelsel-perspectief, zodat je kunt bijdragen aan meer emotionele veerkracht en balans in het dagelijkse (gezins)leven.

De vorm van de Richtlijn 

De Richtlijn Natuurlijke Hechting is opgebouwd uit verschillende modules en samengevoegd in een educatie traject die je stap voor stap meenemen in bewustwording op het zenuwstelselniveau, zowel individueel als systemisch. Zo werk je gestructureerd aan het herkennen en doorbreken van emotionele patronen op de zenuwstelsel-laag en herstel je jouw natuurlijke leiderschap in het ouderschap.

 

  • De Harttaal Mini Module is Self Paced.
  • En er is een Light & een Intensief Educatie Traject + een Professional- Educatie Traject.

 

Wil je meer inzicht in de opzet van de Modules? 

https://heartlanguagefamilycentreacademie.maatos.nl/

Wat maakt deze Richtlijn uniek? 

De Richtlijn Natuurlijke Hechting helpt ouders en professionals om de fysieke signalen in het lichaam te leren herkennen die verbonden zijn met diepgewortelde emotionele patronen en sensaties, ontstaan en gevormd in onze eigen 1e 7 levensjaren en waar je, via het ouderschap, weer (direct) mee in aanraking komt. Deze patronen ontstaan vaak al in de eerste levensjaren en liggen opgeslagen in het zenuwstelsel. Ze bepalen, meestal onbewust, hoe we reageren op stress, verbinding en nabijheid ook in het ouderschap.

Duurzame verandering

In onze aanpak gaan we niet voor snelle oplossingen, maar voor duurzame verandering  op de zenuwstelsel-laag (van binnenuit). Door deze oude patronen zorgvuldig te ontrafelen, ontstaat er ruimte in het zenuwstelsel. Daardoor hoeft het zenuwstelsel niet langer automatisch in een overlevingsstand te schieten wanneer iets spannend of intens is. Dit opent de weg naar meer innerlijke rust, veiligheid en echte verbinding in ouderschap, begeleiding én relatie met jezelf.

Veiligheid in het zenuwstelsel

Wat onze Richtlijn uniek maakt, is de vertaling van deze innerlijke transformatie naar het dagelijks leven én het zenuwstelsel. We noemen dat leven vanuit belichaamde aanwezigheid of ook wel: ziels-authenticiteit (Harttaal). Dat betekent volledig in contact zijn met jezelf en handelen vanuit je ware essentie, krachtig, zacht, eerlijk en afgestemd. Zo ontstaat een natuurlijke vorm van leiderschap, waarin je niet alleen jezelf, maar ook het kind op een diepe, veilige manier kunt dragen.

Wat is onze taak als trainer?

Onze taak is om ouders en gezinnen te ondersteunen, doormiddel van educatie, om ruimte te creëren voor het proces van het loslaten en integreren van oude (emotionele) overlevingsmechanismen die nog in het lichaam aanwezig zijn.

Wij begeleiden dit proces via drie educatie trajecten: Light, Intensief en Professional. Binnen elk traject doorloopt de ouder zelfstandig de theorie (Deel 1,2,3) inclusief de Harttaal-Spiegelmodule), in combinatie met wekelijkse begeleidingssessies.

 

Zo ontstaat er ruimte voor authentieke verbinding dat leidt tot belichaamde aanwezigheid én een natuurlijke balans binnen het gezinsleven.

Deze Richtlijn is geen vervanging voor therapie, maar een praktisch hulpmiddel dat bijdraagt aan positieve verandering in het dagelijks ouderschap.